Arıcılık Kursu

Arıcılık kursu, arıların bakımı ve yönetimi ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra, arı ürünleri işleme, satışı ve pazarlaması gibi konuları da
kapsamaktadır. Bu eğitim programları, arıcılık kulüpleri, arıcılık okulları veya üniversiteler tarafından sunulabilir. Katılımcılara arıların bakımı, arı sağlığı, en son teknolojiler, arı ürünleri işleme teknikleri, arıcılık yönetimi, arı ürünleri ticareti gibi konular hakkında bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlarlar. Arıcılık eğitimi, arı yetiştiriciliği ile ilgilenenler için çok faydalı bir eğitimdir ve arıların daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yetiştirilmesini sağlar.

Arıcılık Kursu Nedir ? Arıcılık Eğitimi Ne İşe Yarar ? Arıcılık Sertifikası Nasıl Alınır ? gibi soruların cevabı bu yazımızda..

 

Arıcılık Kursunun Amacı

Arıcılık Kursu, arıların bakımını, yönetimini ve üretimini içeren bilgi ve becerilerin öğretilmesini amaçlar. Bu eğitim programları arıcılık sektöründe iş yapmak isteyen veya hobisi olarak arıcılık yapmak isteyen kişiler için önemlidir. Amacı, katılımcılara arıların sağlıklı ve verimli bir şekilde bakılmasını öğretmek, arı ürünlerinin toplanması, işlenmesi ve satılması gibi konuları kapsayan geniş bir bilgi yelpazesi sunmaktır. Ayrıca, arı hastalıkları, koloni çöküş bozukluğu ve arı zararlıları gibi konularda da bilgi verir. Arıcılık eğitimi sertifikası, arıcılık sektöründe çalışmak veya arıcılık hobisini geliştirmek isteyenler için önemlidir ve arıcılık kulüpleri, arıcılık okulları veya üniversiteler tarafından sunulur.

Arıcılık Sertifikası ne işe yarar?

Arıcılık sertifikası, arıcılıkla ilgili teorik ve pratik bilgi sahibi olan kişilere verilen bir belgedir. Bu sertifika, arıcılık sektöründe iş arayanlar için işverenler tarafından aranan bir niteliktir ve arıcılıkla ilgili birçok faaliyette bulunmak için gerekli olan yasal belgedir. Ayrıca arıcılık sertifikası, arı ürünleri üretimi için gerekli olan izinleri almak için gereklidir.

Arıcılık sertifikası, arıcılık eğitimleri veren kurumlar veya arıcılık birlikleri tarafından verilmektedir. Bunun yanı sıra, bazı üniversitelerin arıcılık programları da arıcılık sertifikası vermektedirler. Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi başvurularında kullanılan arıcılık sertifikası, E-Devlet Sisteminde sorgulanabilir, üniversite onaylı sertifikaya  siz de sahip olabilirsiniz!

Arıcılık eğitim programı,  zamandan ve mekandan bağımsız olarak, internet olan her yerden 7/24 katılım sağlayıp,  eğitim sonunda üniversite onaylı resmi sertifika alabileceğiniz bir uzaktan eğitim programıdır. Arıcılık Sertifika Programına katılarak, üniversite onaylı sertifikaya sahip olabilirsiniz.

Arıcılık kursuna kimler katılabilir?

Genel olarak, arıcılık kurslarına katılmak isteyen herkes katılabilir. Yaş sınırı veya özel bir meslek ya da deneyim gerekliliği bulunmamaktadır. Kurslar genellikle hem amatör arıcılara hem de profesyonel arıcılara hitap etmektedir. Devlet memurları da kurslara katılabilir ve arıcılık desteklemelerinden yararlanabilirler. Kısacası, arıcılığa meraklı olan ve öğrenmek isteyen herkes arıcılık kurslarına katılabilir.

Son yıllarda arıcılık sektörüne yönelik devlet destekleri ve hibeler artmıştır. Bu destekler, arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, üretimin arttırılması, arı sağlığının korunması, yeni teknolojilerin kullanımının teşvik edilmesi ve arı ürünleri pazarının geliştirilmesi gibi amaçlar doğrultusunda verilmektedir.

Özellikle kırsal alanda yaşayan insanlar için ek gelir kaynağı olarak görülen arıcılık, devletin bu destekleri sayesinde daha cazip bir meslek haline gelmiştir. Bunun yanı sıra, arı ürünleri tüketiminin artması ve sağlık açısından faydalarının keşfedilmesi de arıcılık sektörüne olan ilgiyi artırmıştır.

Sonuç olarak, arıcılık sektörüne yönelik desteklerin artması ve arı ürünlerinin sağlık faydalarının keşfedilmesi arıcılık mesleğinin popüler hale gelmesine yol açmıştır. Bu durum, arıcılık eğitimine olan ilgiyi de artırmış ve arıcılık sektöründe daha nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlamıştır.

Arıcılık Eğitimi Sertifika Programı arıcılık mesleğiyle ilgilenen veya bu mesleği yürütmek isteyen bireylerin mesleki gelişimine katkıda bulunmak, arıların sağlıklı ve verimli bir şekilde yaşamasını sağlamak, arı hastalıklarına karşı bilinçli olmak, modern arıcılık ekipmanları hakkında bilgi sahibi olmak ve arıcılığı daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlanmış bir sertifika programıdır. Ayrıca, arıcılıkla ilgili teşvik ve hibelerden yararlanmak isteyenler de bu programı tamamlayarak gerekli sertifikayı almaya hak kazanabilirler.

 

 

Arıcılık Hibe ve Teşviklerinden Bazıları;

%50 Alet Ekipman HİBE Desteği
Arıcılık %50 HİBE Desteği
Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi

Arıcılık Desteklemesine Kimler Başvurabilir ?

1) Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye,
2) Arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı,
3) AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip,
4) Bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil’den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar başvurabilecektir.
5) Arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı-koca, kardeş, anne-baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir proje değerlendirmeye alınacaktır.

Arıcılık desteklemeleri ile verilecek arıcılık malzemeleri ve ekipmanları aşağıdaki gibi olacaktır.

Boş Kovan 50 adet
Şurupluk 50 adet
Mondirin Takımı 1 takım
Dondurucu 1 adet
Bal Sağım Çadırı 1 adet
Güneş Paneli 1 adet
Arıcı Barakası 1 adet
Şurup Karıştırma Makinesi 1 adet
Bal Dinlendirme Tankı 1 adet
Çıta Delme Makinesi 1 adet
Tel Zımba Makinesi 1 adet
Temel Petek 50 kg.
Bal Süzme Makinesi 1 adet
Sır Alma Bıçağı 2 adet
Güneş Panelli Çit 1 set
Sır Alma Teknesi 1 adet
Sır Sıkma Presi 1 adet
Mum Eritme Teknesi 1 adet
Seyyar Tuvalet 1 adet
Arı Sütü Üretim Malzemeleri 1 takım
Arı Sütü Toplama Makinesi 1 adet
Arı Ekmeği Hasat Makinesi 1 adet
Propolis Tuzağı 50 adet
Arı Zehiri Toplama Ekipmanı 3 adet

Hibe desteği hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen arı yetiştiricilerimizin; merkezde İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Arıcılık Kursu

İNDİRİMLİ FİYATLARDA SON GÜNLER…

HEMEN BAŞVUR!

İnternet olan her yerden 7/4 katılabilirsiniz.

Hemen Ara… 0  552 385 45 56

Arıcılık Kursu

Arıcılık Kursu

Arıcılık Kursu

Hemen arayın!

Arıcılık Kursu

WHATSAPP BİLGİ HATTI

Arıcılık Kursu

İNDİRİMLİ FİYATLARDA SON GÜNLER…

BÜYÜK İNDİRİM FIRSATI!

HEMEN BAŞVUR!

Kayıt formunu hemen doldurarak size özel kampanyadan siz de faydalanabilirsiniz.
Müşteri yetkilimiz en kısa süre de size dönüş sağlayacaktır.