Aile Danışmanlığı Atama Puanları Nedir?
Aile danışmanlığı atama puanları, devlet kurumlarında aile danışmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına dayanan puanlardır. Bu puanlar, adayların sınav başarılarına ve ilgili pozisyonların gereksinimlerine göre belirlenir. Devlet sektöründe aile danışmanı olarak çalışmak için, genellikle Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölümlerden lisans diplomasına sahip olmak gereklidir.
Atama Puanları Nasıl Hesaplanır?
Aile danışmanlığı pozisyonlarına atama puanları, adayların KPSS sonuçlarına, alım yapılacak pozisyonun özelliklerine ve diğer belirleyici kriterlere göre değişiklik gösterebilir. Her yıl yapılan KPSS sınavları ve yerleştirme dönemlerinde, atama puanları güncel durum ve taleplere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kesin bir atama puanı belirtmek mümkün değildir; her yıl değişkenlik gösterebilir.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?
Aile danışmanlığı sertifikası olanlar, özel veya devlet kurumlarında aile danışmanı ünvanı ile çalışabilirler. Bunun yanı sıra, kendi iş yerlerini kurarak özel danışmanlık merkezlerini açabilirler. Aile danışmanları, okullar, hastaneler, sosyal hizmet kurumları ve adli tıp merkezleri gibi çeşitli yerlerde de görev alabilirler.
Aile Danışmanlığı Eğitimi
Aile Danışmanlığı eğitimi alanında uzman eğitmenler, güncel içerik ve internet olan her yerden katılabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Şimdi kayıt olun!
Aile Danışmanı Olma Koşulları Nelerdir?
Aile danışmanı olmak isteyenlerin, hemşirelik, tıp, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, sosyal hizmet veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerden lisans diploması almaları gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra, MEB veya YÖK tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılarak sertifika edinmeleri zorunludur.
Her Haneye Bir Aile Danışmanı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, NTV’ye programında yaptığı açıklamada, her haneye bir aile danışmanı atanması ile ilgili çalışmalara başlamış olduklarını açıkladı. Bakanlık, mahalle bazında bir risk haritası oluşturmak için kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bakan Göktaş, “Muhtemel riskleri önceden belirleyerek gerekli önleyici önlemleri alacağız,” şeklinde konuştu. (Kaynak NTV)
Her Aileye Danışmanı
Aile hekimi gibi her ailenin bir danışmanı olmasını hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, “İlk kez burada açıklıyorum; bu konuda çalışmalarımıza başladık. Bu sayede mahalle bazında ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden tespit edip buna göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi almış olacağız.” şeklinde konuştu. (Kaynak NTV)